Ide katalog
FU idekatalog til projekter
De kørende projekter og ideer til nye er her listet i alfabetisk rækkefølge - og evt tovholder/koordinator er angivet.
Bestandsstørrelse for fåtallige arter (brug af de geotaggede observationer i DOFbasen) - fx Skovsanger, Broget Fluesnapper. Første pind er at finde en person, der vil være interesseret i at bearbejde data for den pågældende art.
Boligbirding (LB) - Hvordan får vi flere deltagere? Det kniber en del i VSJ. ”Målsætningen” om sammenligning af ankomst i den sydlige og nordlige del af Vestsjælland (3 kommuner i hver gruppe helst med mindst 40 - 60 deltagere i begge områder) virker pt noget fjernt?
Forslag til kontaktpersoner i de 6 kommuner
Kursus evt kombineret med DOFbasen
Lodtrækning gavekort (sponsorering fra bestyrelsen (kun 1. halvår)) – bruges på Fyn med pr. omtale på hjemmesiden.
Den Vestsjællandske artsliste - både fremad og bagud - herunder bearbejdning af materialet til Fugleåret Automatisering af sammenstillinger de data vi i ”kommune gruppen” har ”klargjort” til fugleåret. Sikre gamle data fra før DOFbasens tid – lokalrapporter (FUPS) – kunne evt blive i samarbejde med andre (sjællandske) lokalafdelinger. Tidligere udkast til oplæg vdr ovenstående emner kan ses her:
https://docs.google.com/document/d/1CcyvtxS0qIfaE0DKM0aC88ld8MuqOMj-X5PWBYD0R5w/edit?usp=sharing
DOFbasen Har vi nogle ønsker/”krav” til basen – som brugere af materialet
DOFbasekursus (JK).
Fokus på en enkelt vigtig lokalitet - en i hver kommune. “Hovvig model”. Overføre data fra DOFbasen til skema(er), der kan bruges til analyser og diagrammer. Koordinerede optællinger bør overvejes fremover. – Den løbende indsamling af data kunne med fordel følges på hjemmesiden - Ideoplæg Hovvig tabel. Forslag til lokaliteter: Odsherred - Korevlerne Kalundborg – Tissø enge i syd Slagelse – Borreby Mose Holbæk - Tempelkrogen Sorø - ? Ringsted – Gyrstinge Sø
Henvendelser vdr. lokale projekter ala Kattrup Gods 1 Dønnerup Gods (LS) 2 Bomlærke (HW’s projekt) 3 Naturstyrelsens pas på kort
Kystfugleprojekt (a la Fyn) kan evt defineres som et “småø og eng projekt” (så også kommuner i indlandet kan være med). Første opgave må være at finde ud af, hvad der er områder, som eventuelt bør dækkes - vil kunne give VSJ bestandsstørrelser for en række arter. Vi bør måske også lave en liste over de arter, der er velegnede til at indgå i projektet.
Optæller register
Af og til får vi henvendelser om vi kan lave optællinger eller bidrage med oplysninger vdr et område. Hvis vi får lavet et register over personer, der vil være med til den slags opgaver, vil vi hurtigere kunne give et positivt svar - jfr “henvendelser” ovenfor.
Punkttællinger - kører uden for vores regi.
Større Danske Fuglelokaliteter (LF) – hvordan ser det ud her 50 år efter? Vi har i første omgang blot lavet en liste med de vestsjællandske lokaliteter, der er med i bogen.
Trækfugle, der er blevet til vintergæster - hvilke arter og hvornår?
Vel primært et “litteratur” studie Jeg er gået i gang med at kigge i Finn Salomonsen “Oversigt over Danmarks Fugle fra 1963 for at lave en tabel over arter, der overvintrede allerede dengang. Det er vel noget af det ældste litteratur vi har om dette emne.
Jeg har også tilføjet en kolonne, hvor jeg frit efter hukommelsen hurtigt har krydset af, hvilke arter, der er regelmæssige vintergæster nu om dage. DOFbasen