Fuglelokaliteter i Vestsjælland (se også "Lokalitetsliste fra Vestsjælland" i denne menu)

Der er oprettet 1.611 lokaliteter i DOFbasen - af Dansk Ornitologisk Forening i det område, DOF Vestsjælland dækker (Slagelse 417, Sorø 177, Ringsted 165, Kalundborg 347, Holbæk 298 og Odsherred 207).
Det er rigtig mange og det er selvfølgelig ikke alle, der er lige interessante. Men tag ikke fejl, et besøg ved et mindre vandhul eller en lille park i en af byerne kan sagtens byde på gode og overraskende oplevelser med fuglene.

Der er udgivet et par bøger om fuglekolatiteter - "Fuglelokaliteter i Danmark" af Leif Schack-Nielsen og "Fugleture i Østdanmark og Sydsverige" af Klaus Malling Olsen - som giver gode anvisninger til de steder det er værd at besøge. 

På DOF’s hjemmeside er der også inspiration at hente. Gå ind på Fuglesteder (dof.dk) . Så kan du kan finde information om udvalgte lokaliteter over hele landet.

Hvis du vil vide noget om de lokaliteter, der er oprettet i DOFbasen i DOF Vestsjælland eller andre steder i landet, kan du zoome ind på det kort, der vises øverst til venstre på DOFbasens forside.

Under kortet er der et link til "Kort over alle lokaliteter i DOFbasen" og derfra kan du søge efter den lokalitet, du er interesseret i.

Som resultat af søgningen popper et vindue op hvor lokalitetens placering vises på et kort og hvor der er link til, hvilke arter, der er set på lokaliteten, de seneste 10 dages observationer fra lokaliteten m.m.

Hvis du er inde på DOFbasen for at se observationer, kan du klikke på lokalitetens navn ved en observation, hvorefter samme vindue popper op.
Du kan f.eks. klikke på DOFbasen og starte med observationerne fra de lokaliteter, der er rapporteret til DOFbasen fra DOF Vestsjællands område i dag.

Hvis du vil vide mere om DOFbasen kan du kontakte vores DOFbase koordinator, Jan Kiel, E-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.