Fugleturenes grand old man stopper

 

Igennem mere end 25 år har Anders Jacobsen, Skælskør, været en inspirerende leder på fugleturene i Borreby Park og Mose, ved de arrangerede ture gennem DOF Vestsjælland. Adskillige søndage har en trofast skare af fuglekiggere tilbragt tid med kikkerter og teleskoper i parken og ved vejen, der går gennem mosen.

Anders Jacobsen er egentlig uddannet skolelærer, og sammen med en blandet flok af nørder og videbegærlige begyndere har han med begejstring fortalt om de sære og sjove sider af fuglenes liv. Anders hilser altid på hver enkelt deltager, fortalte han ved lokalforeningens 50-års jubilæum. I al slags vejr – men selvfølgelig helst klart og tørt vejr med godt lys – er han gået i spidsen og ofte givet et tip til at huske fuglearternes sang eller kald.

Fra en masse fans skal der derfor siges hjertelig tak for alle historierne, tålmodigheden, Anders gode humør og selvfølgelig for at møde velforberedt fra tidligt forår til langt ind i efteråret og dele erfaringer om arterne, der ses regelmæssigt.
Flokken af trofaste deltagere spiser som regel lidt mad og drikker kaffe undervejs, og her bliver gerne drøftet de gode oplevelser. 

Fremover vil fugleturene ved Borreby blive ledet af Else Marie Jespersen og Jette Hallig fra DOF Vestsjælland.
På turen søndag d. 3. september takkede DOF Vestsjælland, Anders Jacobsen med en gave fra DOF’s Naturbutik.
Turen blev ledet af Jette Hallig, og naturligvis deltog Anders og hustru også. Det håber vi de fortsat vil gøre, når helbredet tillader det.

Tusind tak for alle oplevelserne, som I har sørget for til så mange mennesker.


Jette Hallig og Morten Jensen, DOF Vestsjælland.