Nyhed - Fugle, flora og Fortidsminder på Øland

Fuglekurser.dk afholder i samarbejde med DOF Vestsjælland kurset "Fugle, flora og fortidsminder" på Øland 29. maj - 2. juni 2024.

Fugle, flora og fortidsminder - Fuglekurser.dk

Den svenske ø, Öland, er vidt berømt for sine mange spændende fugle, en overflod af prægtige orkideer og velbevarede fortidsminder. Det bedste tidspunkt for orkideer er månedsskiftet maj/juni, og det er samtidig et rigtigt godt tidspunkt for de mere specielle fugle og deciderede sjældenheder.
Der vil naturligvis være mest fokus på fuglene, men det er så heldigt, at mange af de spændende naturområder rummer både fortidsminder, spændende fugle og mængder af spændende orkideer og andre planter, så der vil også blive rig lejlighed til nærstudier af floraen. Med på turen har vi Flemming, som ved alt om diverse fortidsminder på øen, og Else Marie Jespersen som har rigtig godt styr på diverse planter.

Vores base bliver forskningsstationen Station Linné nær Färjestaden centralt på øen, og vi vil bruge længst tid på den naturmæssigt mest interessante sydlige del af øen med bl.a. Ottenby Fuglestation, Ottenbylund og den sydlige odde med strandenge, åben kyst og det markante fyr Lange Jan.

Priser og praktisk info

Morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Medbring selv brød/ pålæg eller andet til frokost/ madpakker. Så vidt vejret tillader bliver der feltaktivitet fra solopgang (måske lidt før) til solnedgang (nogle dage også senere), så I skal nok blive mætte både af mad og indtryk. Som udgangspunkt indtages morgen- og aftensmad på stationen, og der bliver en tidlig morgentur hver dag inden morgenmaden og evt. en aftentur efter aftensmaden. Mellem morgenmad og aftensmad er vi i felten, og frokosten indtages enten som medbragt madpakke i felten, eller på en cafe/ restaurant undervejs. Man er fuldstændig fri til at koble sig til/ fra på de enkelte dele – det er jo en af fordelene ved at turen foregår i privatbiler.
Der er eget toilet og bad på alle værelserne, og vi har fri adgang til køkkenfaciliteter og et stort fællesrum.
Turen foregår i privatbiler, og vi mødes på Öland onsdag kl. 18. Når holdet er sat, bliver der mulighed for at arrangere samkørsel til/ fra Öland, og ellers ser vi på mulighederne for samkørsel undervejs fra tur til tur. Vi slutter efter frokost søndag.
Prisen er 5.000 kr./ person i dobbeltværelse. Enkeltværelse koster 5.600 kr. Tilmelding efter først-til-mølle-princippet og senest 1/4 2024 til fuglekurser@fuglekurser.dk, betaling snarest derefter på konto 3409 12703961.
Vi glæder os til at se jer ?
Else Marie Jespersen (botanik)
Flemming Rieck (fortidsminder)
Jan Kiel, fuglekurser.dk, (fugle (og alt det organisatoriske))